Hlavní obsah

Na Sokolovsku u hranic s Německem hoří les, hasiči nasadili vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bublava

V okolí Bublavy na Sokolovsku hoří les. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. S hašením pomáhají českým hasičům i kolegové z Německa a ze vzduchu začal oheň hasit také vrtulník.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Při požáru na Sokolovsku hasiči nasadili vrtulník

Článek

Požár se v terénu rozhořel v neděli odpoledne a zasáhl zhruba dva hektary lesního porostu. Informoval o tom mluvčí hasičů Martin Kasal s tím, že hasiči vyhlásili 3. stupeň poplachu že čtyř možných.

„Na místě probíhá také letecké hašení,“ zmínil mluvčí.

Les hoří mezi Bublavou a Kraslicemi a hasičský zásah je komplikovaný kvůli nepřístupnému terénu i silnému větru, který oheň rychle šíří.

V hloubi Máchova kraje hořel les, hasiči tahali vodu stovky metrů nepřístupným terénem

Krimi

Podle informací Práva se jedná o dva požáry – u Kraslic byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a u Bublavy zmíněný třetí stupeň.

Hasiči na západě Čech zasahovali o víkendu už u několika požárů lesních porostů. V Karlovarském kraji to podle Kasala nebyly velké požáry.

Podle průběžně aktualizované statistiky hasiči v sousedním Plzeňském kraji od soboty do současné doby zlikvidovali sedm požárů v lesních porostech, aktuálně vyjeli k nahlášenému požáru v okolí obce Tupadly na Klatovsku, zmínila ČTK.

Od baterie fotovoltaické elektrárny vzplála na Zlínsku kotelna rodinného domu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám