Hlavní obsah

Na sítích se objevilo další video ukazující chování muže před zásahem v Teplicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Na Twitteru se ve čtvrtek objevilo nové video muže z Teplic, které jeho chování zachycuje ještě před incidentem s policisty. Policie už několikrát zopakovala, že za mužovým úmrtím není její zásah, ale zřejmě větší množství drog.

Zákrok v Teplicích

Článek

Nové video zachycuje situaci před příjezdem hlídky a je z jiného úhlu než předchozí videa. Muž se tam nachází u auta, do kterého bouchá jak rukama, tak hlavou. Po jedné z ran se svalí skoro nehybně na zem.

Rada Evropy vyzývá Česko, aby vyšetřilo smrt Roma po policejním zákroku

Evropa

Zásah se odehrál v sobotu odpoledne v Dubské ulici v Teplicích, kde se podle oznámení měli napadat dva muži. Ti zároveň poškozovali cizí auta. Když hlídka přijela na místo, našla zraněného muže ležet na zemi.

Muž před zákrokem policieVideo: Policie ČR

Po zpacifikování jej převzali záchranáři, v sanitce ale muž zemřel. Podle předběžné pitevní zprávy však za jeho smrt nenese vinu zákrok policistů, nýbrž množství drog v jeho těle.

Případem se zabývá odbor vnitřní kontroly policie a dokumentaci k případu si nechala předložit i Generální inspekce bezpečnostních sborů, která podle analýzy rozhodne, zda se bude případu věnovat.

Šéf německé romské rady předal kvůli Teplicím českému velvyslanci dopis pro Hamáčka

Zahraniční

Vyšetření případu žádá Rady Evropy. Podle mezinárodní organizace událost vyvolává řadu otázek. Případem se chce zabývat i zástupkyně ombudsmana Monika Šimůnková.

Policisté v Teplicích trestný čin nespáchali, uvedla inspekce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám