Hlavní obsah

Na přítelkyni nasadil detektiva, údajně plánoval její vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajský soud v Praze se v úterý začal zabývat případem muže, který podle obžaloby loni v létě připravoval vraždu své bývalé přítelkyně. Údajně měl s bývalou družkou spory kvůli výchově jejich společného syna.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedenačtyřicetiletý muž vinu odmítá, bývalou přítelkyni a syna prý pouze nechal sledovat. Tvrdí, že chtěl jen získat důkazy, že se žena o syna nestará.

Muž vraždu podle obžaloby připravoval loni od srpna do října, kdy ho zadržela policie. Údajně si najal soukromého detektiva, který ženu sledoval. Po něm a po svém bratrovi pak požadoval sehnání osob, které by mohly bývalou družku zabít. Detektiv nakonec vše údajně ohlásil na policii.

Obžalovaný, kterého u dnešního jednání zastupovali tři advokáti, vinu odmítá. Přiznal, že ženu nechal sledovat pomocí GPS na autě bývalé přítelkyně, aby mohl dokázat, že „je stále v práci, a o syna se starají jiní".

Usiloval o střídavou péči

Nechal sledovat i svého syna. Měl o něj údajně strach, protože prý jednou spadl z houpačky. „Chtěl jsem, aby v případě, kdy by se synovi něco stalo, mohl někdo zasáhnout," řekl obžalovaný.

Žena mu navíc údajně upírala kontakt se synem, neshodli se prý na tom, jak se budou o syna starat. Obžalovaný prý usiloval o střídavou péči, o úplné svěření do péče mu nešlo. S detektivem prý nikdy neřešil, že by chtěl bývalou přítelkyni odstranit, nebo jí nějak ublížit. „Vždy jsem při kontaktu s bývalou přítelkyní postupoval legální cestou," dodal muž.

Předsedkyně senátu Alexandra Chrdleová plánuje ve středu vyslechnout bývalou přítelkyni obžalovaného. Jednání bude pokračovat od 10. do 12. května, poté bude odročeno kvůli výslechu znalců.

Výběr článků

Načítám