Hlavní obsah

Na pražských Petřinách vykolejila tramvaj a zůstala stát napříč silnicí. Řidič se zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obratišti na pražských Petřinách v sobotu brzy ráno vykolejila tramvaj. Při nehodě se zranil její řidič. Vůz poškodil sloup trolejového vedení, tramvajové linky 1 a 2 proto jezdí od zastávky Vozovna Střešovice odklonem.

Na Petřinách vykolejila tramvaj

Článek

Vůz kolem čtvrté hodiny ráno ze zatím neznámých příčin vykolejil na smyčce na Heyrovského náměstí u zastávky Sídliště Petřiny. Při nehodě navíc poškodil sloup i trakční vedení. Tramvaj skončila po nehodě napříč silnicí.

Na místě zasahovali hasiči. Tramvaj museli dostat zpět na koleje pohotovostní pracovníci dopravního podniku pomocí jeřábu.

Kvůli nehodě musel být přerušen provoz tramvají mezi Střešovickou vozovnou a Sídlištěm Petřiny. Oprava trakčního vedení potrvá do sobotního odpoledne. Vyplývá to z údajů na webu dopravce a z vyjádření jeho mluvčí Anety Řehkové.

Foto: Pavel Jaňurek

Na pražských Petřinách vykolejila tramvaj

Při nehodě se zranil přibližně 60letý řidič, jenž byl s úrazem hlavy převezen do nemocnice. Je však mimo ohrožení života, uvedl mluvčí pražské záchranné služby Karel Kirs.

Kvůli poškozenému trakčnímu vedení jezdí tramvajové linky 1 a 2 od zastávky Vozovna Střešovice přes Malovanku do obratiště Královka. Mezi stanicemi Vozovna Střešovice a Petřiny je zavedena náhradní autobusová doprava X1. Pro jízdy do centra města dopravní podnik doporučuje využít souběžnou linku metra A.

V Praze na Vítězném náměstí se srazily dvě tramvaje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám