Hlavní obsah

Na poli vzplanul kombajn, spolu s ním shořelo šest hektarů obilí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Velké neštěstí postihlo ve středu odpoledne zemědělce u Osoblahy na Bruntálsku. Nejprve pravděpodobně kvůli technické závadě vzplanul kombajn a po příjezdu hasičů hořelo už i rozsáhlé pole s obilím.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na poli vzplanul kombajn, spolu s ním shořelo šest hektarů obilí

Článek

O požáru informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. „Po příjezdu k požáru kombajnu hasiči zjistili, že hoří i pole s obilím. Požár se rozprostíral na ploše asi šesti hektarů,“ řekl Faster.

Jak sdělil Faster, požár vznikl na kombajnu za jízdy. „Zpozoroval to řidič z druhého kombajnu jedoucí za prvním kombajnem,“ uvedl s tím, že hasícím přístrojem se řidičům nepovedlo požár uhasit. „Museli utéct a druhý kombajn odvést do bezpečné vzdálenosti,“ doplnil.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Hasiči zahájili hašení porostu pomocí skrápěcích lišt, na pomoc vyjel také traktor.

„Protože na místě nebyl k dispozici vodní zdroj, zabezpečili hasiči dodávku vody kyvadlově cisternami. Přibližně po hodině zásahu se hasičům podařilo požár lokalizovat. Za další hodinu byl požár uhašen,“ dodal mluvčí.

Škoda je vyčíslena na čtyři milióny korun - hodnota zničeného kombajnu se odhaduje na tři milióny, na další milión si zemědělci cení zničené obilí. Požár se obešel bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám