Hlavní obsah

Na Opavsku pátrají po zmizelém vojákovi na běžkách

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec nad Moravicí
Aktualizováno

Policie na Opavsku pátrá od úterního rána po profesionálním vojákovi, který v sobotu pravděpodobně vyrazil na túru z Hradce nad Moravicí a od té doby o sobě nedal vědět. V poledne pátrání ještě zesílilo a muže v terénu hledá 42 policistů, 41 vojáků, 9 dobrovolných hasičů a vrtulník s termovizí.

Článek

Muž, který je zaměstnán u opavského vojenského útvaru v hodnosti rotného, údajně řekl svým kolegům v práci, že se chystá na běžky.

„V pondělí ale nepřišel do práce, proto se jeho blízcí obrátili na policii. V tentýž den odpoledne policisté našli jeho auto odstavené před obchodním centrem Hradečanka v Hradci nad Moravicí,“ řekl mluvčí. Policisté nyní prohledávají asi třicet kilometrů dlouhý úsek podél řeky Moravice až k přehradě Kružberk. Jde o trasu, kterou často využívají běžkaři a pěší turisté.

„Je to náročný terén, do pátrání bude nasazen i vrtulník s termovizí,“ dodal Černohorský. Muž je vysoký 180 centimetrů, má štíhlou postavu a podle kolegů jde o spolehlivého vojáka, který je vášnivý sportovec. V době zmizení měl na sobě zřejmě vojenské maskáče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám