Hlavní obsah

Na Klatovsku hořel sklad plastů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janovice nad Úhlavou

Na zhruba deset milionů korun se vyšplhala škoda po požáru, který vypukl v neděli ráno na Klatovsku. Hořelo v expedičním skladu firmy Novares v Janovicích nad Úhlavou, jež vyrábí plastové díly do interiérů aut. Hasiči o události informovali v pondělí dopoledne.

Foto: Hasiči Nýrsko

Škoda po požáru v Janovicích nad Úhlavou dosáhla přibližně deseti milionů korun.

Článek

Podle jejich mluvčího Petra Poncara na místo směřovali kolem půl páté ráno. „Oheň zasáhl prostor dvacet krát dvacet metrů. Požár poškodil nabíjecí stanici pro vysokozdvižný vozík a několik desítek palet se zbožím,“ sdělil.

Doplnil, že první na místo dorazila dobrovolná jednotka, následně profesionálové. „Nasadili jsme několik útočných proudů. Zasahovali jsme v dýchací technice. Škoda je předběžně deset milionů korun,“ vyčíslil Poncar.

Podle zjištění firma funguje dál. Nikdo nebyl při události zraněný. Policejní mluvčí Iva Vršecká uvedla, že ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu poškození cizí věci.

Firma Novares otevřela továrnu ve městě před pěti lety. Loni v srpnu vypukl v její pobočce v Žebráku na Berounsku také rozsáhlý požár, jehož škoda se vyhoupla na skoro dvě miliardy korun.

Na šumavské rallye zemřela navigátorka. Závod předčasně ukončen

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám