Hlavní obsah

Na dvě osmdesátnice se zbortila zeď v pacovském zámeckém parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pacov

Odpočinout si, chvíli posedět a popovídat si se rozhodly ve středu po poledni dvě osmdesátnice na procházce v zámeckém parku v Pacově na Pelhřimovsku. Krutou hrou osudu si pro posezení vybraly lavičku, na kterou se po chvíli zřítila část zdi. Jedna ze stařenek utrpěla těžké zranění a vrtulník ji transportoval do nemocnice. Případ už vyšetřuje policie.

Foto: Policie ČR, Novinky

Seniorky si pro posezení vybraly lavičku přesně na místě, kde se pak zbortila část zdi.

Článek

„Část zdi spadla na lavičku, kde v tu dobu seděly dvě seniorky. Osmdesátileté ženy utrpěly zranění, kdy jedna byla leteckou záchrannou službou transportována do českobudějovické nemocnice, druhá byla se zraněním převezena do pelhřimovské nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Na místo kromě záchranářů dorazili i policisté. „Ti provedli šetření, místo události ohledali a případ zadokumentovali. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala mluvčí.

Starosta Pacova Tomáš Kocour nechtěl k případu poskytovat konkrétnější informace. „Mohu potvrdit pouze to, že k té nešťastné události došlo. Příčiny pádu zdi jsou předmětem šetření, proto vám nejsem schopen poskytnout bližší informace,“ napsal Novinkám.

Muž dal 80leté ženě v centru Prahy pěstí. Málem ji pak přejelo auto

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám