Hlavní obsah

Na dně plavební komory se našlo auto s mrtvolou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA ZÁPAD

Pracovníci obsluhy plavební komory v Roztokách u Prahy objevili na jejím dnu osobní auto. Ačkoliv si vozu všimli už v úterý, policii zavolali až ve středu ráno. Přivolaní potápěči ve vraku našli mrtvolu zatím neznámého muže.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

"Obsluha událost oznámila v půl jedenácté dopoledne. Dříve autu ve vodě nevěnovali pozornost, protože se jim už několikrát stalo, že se takto někdo zbavil vraku. Pak se ale doslechli, že se v okolí pohřešuje nějaký mladík," uvedl Novinkám mluvčí policie Prahy západ Jaroslav Vokáč. O koho se jedná, však zatím nevěděl.

Nehoda nebo zločin?

Kromě kompletní výjezdové skupiny policistů přijeli na místo i hasiči a potápěči. "Zatím můžeme potvrdit, že ve voze je nejméně jeden mrtvý," podotkl Vokáč. Hasiči s autojeřábem vůz vytáhli na břeh, upřesnil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Zda je mrtvým skutečně onen pohřešovaný mladík, bude jasné až později. Tělo musí ohledat soudní lékař a vůz prohlédnou technici.

"Řidič pravděpodobně sjel ze srázu, narazil do sloupu, dostal smyk a vjel do vody. Mohla to být autonehoda, ale samozřejmě se musí důkladně prověřit i další verze," dodal Vokáč.

Výběr článků

Načítám