Hlavní obsah

Na Chebsku objevili psí jatka, maso končilo na talíři

– CHEB
Právo, mák

Stará stodola v Chvoječné nedaleko Chebu sloužila zřejmě jako psí jatka. Krutou smrt tam ale nalezly zřejmě desítky dalších zvířat. Maso z nich pak končilo pravděpodobně na talíři mezi početnou vietnamskou komunitou, která na Chebsku žije.

Článek

V neděli tam hasiči asistovali u nálezu psí a telecí hlavy. Ty ležely ve staré požární nádrži. Při důkladnější prohlídce byly nalezeny mrazáky plné masa. „Byly tam zmražené slepice, kachny a kozy,“ uvedla v pondělí pro Právo mluvčí chebských policistů Martina Hrušková. Dodala, že policie už zahájila šetření pro podezření z trestného činu týrání zvířat.

Policisté budou v této souvislosti vyslýchat jako svědka 21letého cizince. Podle informací Práva se jedná o mladého Vietnamce.

Očití svědci uvedli, že se v okolí stodoly povalovaly zbytky psích těl a šířil se tam nesnesitelný zápach zkaženého masa. Případ nyní prošetřuje i Krajská veterinární správa.

Obdobná situace se na Chebsku odehrála začátkem tohoto roku, kdy chebští strážníci při kontrole lesních cest našli za vietnamským obchodním centrem ve Svatém Kříži odřezané kozí hlavy a vnitřnosti zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám