Hlavní obsah

Na českých silnicích vypukl Kryštof 4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na řidiče od úterního rána opět čekají rozsáhlé kontroly na silnicích. Podle policejního prezídia začal letos v pořadí první Kryštof. Policisté opět do detailu kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Akce má skončit až koncem týdne.

Foto: Jana Bečková

Veronika Žilková

Článek

"Denně bude nasazeno několik tisíc příslušníků dopravní a pořádkové policie, služby kriminální policie a vyšetřování a služby cizinecké a pohraniční policie. Vedle policie by se do akce měli zapojit také příslušníci celní správy a zástupci obcí," sdělila Novinkám mluvčí prezídia Blanka Kosinová.

Jak včera řekla České televizi, letošní Kryštof bude svým rozsahem o něco menší než první z přelomu loňského září a října, kdy se akce zúčastnilo 27 tisíc policistů.

Kosinová na případné dotazy o smysluplnosti podobných akcí argumentovala, že "za dobu konání loňského Kryštofa bylo ušetřeno devět lidských životů". Zároveň připomněla vcelku příznivý trend statistik úmrtnosti za první tři měsíce tohoto roku, kdy na našich silnicích zemřelo o 53 lidí méně než za srovnatelné období loňského roku.

"Akce navazuje na jinou dopravně bezpečnostní celorepublikovou akci, která již tradičně probíhá na Velikonoční pondělí a je zaměřená na kontrolu alkoholu u řidičů," podotkla mluvčí.

Řidiče čeká kontrola za kontrolou

Policie připravovala rozsáhlou dopravně-bezpečnostní akci již zřejmě na začátku minulého týdne, ale neuskutečnila se podle některých médií kvůli vyzrazení. Kosinová však tuto informaci označila za mylnou.

Policie hodlá letos uspořádat kolem 20 celostátních dopravně-bezpečnostních akcí, z nichž několik bude rozsahem odpovídat loňské akci Kryštof, potvrdil minulý týden ředitel dopravní služby Zdeněk Bambas. Před řidiči ale policisté budou chtít jejich začátky do poslední chvíle utajit.

Anketa

Kontrolovala Vás dnes hlídka policie?
ano a vše jsem měl/a v pořádku
13,8 %
ano a platil/a jsem pokutu
37,2 %
ne
20,3 %
žádnou hlídku jsem vůbec neviděl/a
28,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1077 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie popírá, že měl vypuknout Kryštof

Mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová označila za chybné a zavádějící zprávy médií z minulého týdne, podle nichž měla tento týden probíhat rozsáhlá...

Výběr článků

Načítám