Hlavní obsah

Muži se v pražském parku nelíbili volně pobíhající psi, pejskařku pobodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jednašedesátiletý muž zaútočil na 67letou ženu, která v Praze Modřanech venčila psy. Nelíbilo se mu, že zvířata jsou bez vodítka, a tak vytáhl nůž a pejskařku bodl. Vzápětí ho dopadli policisté na koních.

Foto: Policie ČR

Muž zaútočil nožem dlouhým 35 centimetrů

Článek

Žena si vyšla se svými dvěma psy do Modřanské rokle ve čtvrtek po poledni, když potkala neznámého muže. Ten ji nejprve nadával a následně vyhrožoval, že zabije psy a ji.

„Nelíbilo se mu, že psi jsou bez vodítka. Atak posléze přešel do fyzické roviny, pachatel vytáhl nůž, na ženu zaútočil a bodl ji do předloktí. Zraněná žena pak odešla domů, kde si zavolala záchrannou službu, která ji odvezla do nemocnice,“ řekl v sobotu mluvčí policie Jan Daněk.

Muži zákona ihned rozjeli pátrací akci a na pomoc dorazili kvůli členitému terénu také policisté na koních. Těm se podařilo dopadnout útočníka během několika desítek minut a našli u něj také 35 centimetrů dlouhý nůž.

Pachatel se k činu přiznal a kriminalisté ho obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Žádají pro něj také vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám