Hlavní obsah

Muže zastřelili přímo v Klánovickém lese

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zavražděný muž, jehož ohořelé tělo našli v sobotu 14. června občané v pražských Klánovicích, byl zastřelen, a to přímo na místě nálezu. Příčinu smrti upřesnila policie po provedení pitvy.

Foto: Policie ČR

Policie zveřejnila už dříve fotografii oběti.

Článek

„Nyní již můžeme potvrdit, že 33letý muž zemřel vlivem střelných zranění. Stejně tak můžeme potvrdit, že doohledání na místě činu, a následné prošetřování jednoznačně potvrdilo, že místo nálezu mrtvého je i místem vraždy,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Muž byl podle dosavadních zjištění zavražděn nejspíš už ve středu 11. června. „Tento závěr podporují i poznatky od svědků, kteří uvádějí, že dne jedenáctého června zaznamenali kolem poledního poblíž ulice Smiřická zvuky odpovídající střelbě. Bohužel pro kriminalisty přisoudili mnozí tyto zvuky spíše hluku vlaků projíždějících po nedaleké trati,“ podotkl Hulan.

Policie kvůli objasnění případu znovu žádá všechny případné svědky, kteří se v tento den pohybovali v oblasti Klánovického lesa, aby se se svým svědectvím přihlásili na linku 158.

„Velice přínosnými svědky by v tomto směru mohli být jak obyvatelé Klánovic a návštěvníci lesoparku, tak hosté nedaleké Restaurace u lesa, od které je místo nálezu zavražděného vzdáleno cirka 150 metrů vzdušnou čarou,“ dodal Hulan.

Díky doposud shromážděným svědectvím již kriminalisté znají poměrně přesně pohyb oběti v dopoledních hodinách jedenáctého června. Muž na místo přijel nejprve metrem a poté vlakem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám