Hlavní obsah

Muže z Plzeňska obvinili z týrání tříleté dcery, měl ji mlátit i dusit polštářem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ týrané tříleté holčičky řeší policisté na Plzeňsku. Podezřelým je její otec, kterého kriminalisté zatkli a o víkendu skončil ve vazbě. Podle zjištění Práva měl muž dceru mlátit a dusit polštářem. Hrozí mu až osm let vězení. O dívenku se nyní z rozhodnutí soudu dočasně starají pěstouni, její matka je totiž ve vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dostali jsme oznámení, že v obci na jižním Plzeňsku mohlo dojít k týrání nezletilého dítěte. Po příjezdu na místo byl zadržen 26letý muž, kterého kriminalisté následně obvinili z týrání svěřené osoby,“ řekla krajská policejní mluvčí Markéta Fialová.

Doplnila, že muž měl svého jednání dopustit zvlášť surovým způsobem. Blíže se ale vyjadřovat nechtěla. „S ohledem na citlivost případu další informace nebudeme poskytovat,“ vysvětlila Fialová.

Podezřelý již dříve

Podle starostky obce se jedná o manžele, kteří v obci už dříve žili v pronajatém bytě ale po nástupu ženy do výkonu trestu se muž i s dítětem odstěhoval. „Nedávno se tady s holčičkou zase objevil u známých,“ uvedla starostka. Dodala, že jednou muže police vyšetřovala pro podezření, že dceři ubližuje.

„Bylo to tak před půl rokem. Jak šetření dopadlo, nevím. Já osobně jsem tehdy okamžitě zalarmovala sociálku, ať s tím něco udělají, nebo to dítě zabije,“ prohlásila starostka s tím, že od té doby se nic nezměnilo.

Otci s dcerou poskytl v obci azyl manželský pár, znali se z dřívějška. A právě oni nakonec na muže zavolali policii poté, co jej přistihli, jak dceru dusí polštářem. Byli prý také svědky toho, jak se k ní surově chová.

Reklama

Výběr článků

Načítám