Hlavní obsah

Muže přejelo na stavbě nákladní auto, na místě zřejmě prováděl stavební dozor

Novinky, ok, jap
Kladno
Aktualizováno

Pracovník stavebního dozoru zemřel v pondělí ráno na rekonstruované silnici na Kladensku. Srazilo jej nákladní auto a záchranáři mu již nemohli pomoci.

BEZ KOMENTÁŘE: Smrtelná nehoda na stavběVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před devátou hodinou ráno na silnici I/16 u Žižic. Podle informací Novinek se nehoda pravděpodobně stala při couvání nákladního auta.

„Na místo byla vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékař ze Slaného. Muž utrpěl devastující poranění hlavy, kterému na místě podlehl,“ sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Muž na stavbě podle informací z místa zřejmě prováděl stavební dozor. „Došlo k úmrtí třiašedesátiletého muže z Lounska. Poškozeného nejprve srazil a následně přejel dvaadvacetiletý řidič nákladního vozidla. Oba dva byli zaměstnanci firmy, která tam opravy prováděla,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Případ kriminalisté vyšetřují jako podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Prověřovat také budou, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Zároveň policisté požádali okolo projíždějící šoféry, kteří mají ve svých vozidlech kamery, aby poskytli záznamy vyšetřovateli případu. „Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit na telefonním čísle 735 785 464. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158,” požádala Nováková.

Na silnici I/16 probíhá od června do listopadu oprava vozovky a silnice je průběžně uzavírána ve třech etapách. Silničáři vždy nechávají v provozu jeden jízdní pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám