Hlavní obsah

Muž ze Šumperska připravil úvěrovou společnost a firmu o 82 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedostávalo se mu peněz, a tak se třicátník ze Šumperka rozhodl opatřit si je podvodem. Vybral si k tomu nejprve úvěrovou společnost a později i firmu. V prvním případě způsobil škodu 44 500 korun, ve druhém 37 500 korun. Spravedlnosti však neušel. Stíhá ho policie a za úvěrový podvod mu nyní hrozí až dva roky za mřížemi. Novinky o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní uzavřel v loňském roce smlouvu o úvěru se společností z Brna na částku 50 tisíc korun a zavázal se na dva roky splácet měsíčně částku necelých 3900 korun. Dosud ale splatil pouze 5650 korun.

„V době, kdy smlouvu uzavíral, uvedl do žádosti nepravdivé údaje o svém příjmu, kdy si měl jako OSVČ vydělat 85 tisíc měsíčně, což se nezakládalo na pravdě, protože jeho měsíční příjmy nedosahovaly ani částky 30 tisíc korun,“ uvedla mluvčí s tím, že poškozené společnosti tím způsobil škodu za necelých 44 500 korun.

Dalšího podvodu se dopustil letos v lednu, když na základě ústní kupní smlouvy slíbil firmě ze Šumperska dodání instalačního elektromateriálu.

„Přebral finanční částku 37 500 korun a do sedmi dnů měl materiál předat. Svému slovu ale nedostál a jako dodavatel zklamal. Ani po četných urgencích a slibech z jeho strany, že vše napraví a následující den zboží přiveze, materiál nedodal,“ konstatovala Zajícová.

Mladík žil nad poměry, na splácení dluhů si peníze obstaral podvodem

Vaše zprávy

Výběr článků

Načítám