Hlavní obsah

Muž z Tymákova se přiznal k vraždě soka v lásce, praštil ho kladivem a pak ubodal

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Žárlivost byla motivem vraždy, kterou podle žalobce spáchal Jaroslav Hrdlička (29) z Tymákova na Plzeňsku. Ten se v přípravném řízení přiznal, že přítele nevlastní sestry, do které byl také zamilovaný, praštil kladivem do hlavy a pak ho dorazil nožem. Těla se zbavil v lese. Případ začal ve středu projednávat Krajský soud v Plzni.

Muž z Tymákova se přiznal k vraždě soka v lásceVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Obžalovaný ve středu ráno u soudu odmítl vypovídat.

„Veroniku jsem miloval. Ctil jsem, že má přítele, i když se k ní choval hrozně,” citoval soudce jeho výpověď na policii. V den vraždy se s poškozeným Ondřejem pohádal kvůli Veronice. „Jeli jsme pro nějaký šrot. Ondrovi jsem řekl, že Veroniku miluju, on do mě strčil a já se už nedokázal udržet.”

Hrdličkovi hrozí až 18 let za mřížemi. Ve vězení je od loňského dubna jeho bratr Vojtěch, který si odpykává 19 let za brutální dvojnásobnou vraždu otce a macechy.

Vraždu plánoval, tvrdí žalobce

Zabít soka v lásce Hrdlička podle všeho plánoval. Pětadvacetiletého mladíka pod záminkou společného melouchu vylákal mimo dům a během cesty v dodávkovém automobilu ho napadl.

„Na lesní cestě mezi obcemi Mešno a Příkosice obžalovaný zastavil, aby se oba mohli převléci do pracovního oblečení. Přitom mezi nimi došlo k rozepři ohledně ženy, která byla přítelkyní poškozeného a do které byl současně zamilovaný i obžalovaný,“ řekl státní zástupce Martin Rykl s tím, že Hrdlička pak muže, který stál v zavazadlovém prostoru vozidla otočený zády, udeřil zezadu do hlavy  kladivem.

„Poškozený upadl na podlahu vozidla, poté k němu obžalovaný  přiskočil a ještě vícekrát bodl nožem do pravé strany krku,“ dodal Rykl. Tělo pak naložil do auta a odvezl do lesa u Kornatic, kde se ho zbavil.

Bratři tvrdí, že byli psychicky týraní

Svědci z okruhu rodiny zavražděného žárlivý motiv potvrzují.

„Dělalo to na mě dojem, že se Jarda do své nevlastní sestry zamiloval a snažil se jí vztah s Ondrou rozmluvit, aby ji získal pro sebe. Hodně ho pomlouval,“ uvedla v rozhovoru s Právem jedna z velmi blízkých kamarádek zavražděného.

Oba bratři Hrdličkové tvrdí, že otcem a nevlastní matkou byli v dětství vystavováni psychickému týrání a ponižování. To byl také motiv, proč je Vojtěch zabil. Bezprostředním impulzem k vraždě byla obava o osud Jaroslavova malého syna. Zavraždění totiž vyhrožovali, že ho kvůli finančním problémům nechají otci odebrat a vezmou si ho do pěstounské péče. Vojtěch slíbil Jaroslavovi, že se jim to pokusí rozmluvit. Místo toho je ale rozsekal sekerou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám