Hlavní obsah

Muž z Náchodska choval doma nelegálně vzácné dravce. Byl obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Pravděpodobně s dobrým úmyslem choval muž z Náchodska vzácné dravce. Jenže neměl potřebná povolení, která se na tyto chovy vztahují, a proto byl obviněn z trestného činu.

Foto: Policie ČR

Jeden z chráněných dravců

Článek

Policie uvedla, že pro muže je chov ptactva koníčkem. Ve svých voliérách však měl od loňského prosince do března kromě například káně lesní také puštíka obecného, sýčky a výry. Jenže na chov těchto ptáků je potřeba speciální povolení.

Sokolník měl doma uhynulé dravce, další byli ve zuboženém stavu

Krimi

„Je třeba si uvědomit, že i když třeba máte dobrý úmysl a chcete nalezenému zraněnému zvířeti pomoci, má chov chráněných volně žijících živočichů svá pravidla, kterými se musíte řídit, nebo je předat do záchranné stanice pro zvířata,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Sedmatřicetiletý muž byl obviněn z přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, za což v případě prokázání viny hrozí až tři roky ve vězení.

Na chráněné živočichy a rostliny pamatuje nejen česká legislativa, ale také nařízení EU. Na veškeré nakládání s nimi nebo i s jejich uhynulými těly je potřeba povolení úřadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám