Hlavní obsah

Muž ukradl telefony za 226 tisíc

Právo, Miloslav Hradil

Olomoučtí kriminalisté dopadli ve spolupráci se svými kolegy z Moravskoslezského kraje 25letého cizince, který od poloviny dubna do poloviny května kradl v prodejnách ve čtyřech krajích - v Olomouckém, Moravskoslezském, Jihomoravském a Královéhradeckém - mobilní telefony v hodnotě asi 226 000 korun. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Pachatel se zaměřoval na mobilní telefony různých značek, jako například Apple iPhone 8 a Samsung Galaxy S9, jejichž hodnota se pohybovala v rozmezí od 15 000 do 22 000 korun. Pod záminkou jejich koupě si je nechával ukázat a zkoušel je. V nestřeženém okamžiku pak mobil odcizil a z prodejny odešel,“ uvedla mluvčí.

Zloděje se podle ní podařilo kriminalistům zadržet minulý týden v Třinci. Ke krádežím se přiznal. „Protiprávního jednání se měl dopustit v celkem 13 případech,“ konstatovala mluvčí s tím, že v Olomouckém kraji kradl muž ve čtyřech případech, v Moravskoslezském kraji v sedmi a po jednom skutku má na svědomí v dalších dvou krajích.

„V 11 případech se jednalo o dokonaný trestný čin, ve dvou případech o trestný čin ve stadiu pokusu,“ poznamenala Urbánková. Škoda, kterou pachatel způsobil, je předběžně odhadována na bezmála 226 tisíc korun.

Jak kriminalisté zjistili, mladý muž měl odcizené mobilní telefony vozit do místa svého trvalého pobytu v cizině, kde je měl prodat dalším osobám. Takto získané peníze měl použít pro vlastní potřebu.

„Koncem minulého týdne jej kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže dílem dokonaným, dílem ve stadiu pokusu,“ dodala policejní mluvčí. Muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

Výběr článků

Načítám