Hlavní obsah

Muž sundal z auta botičku od exekutora a odjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až na dva roky za mřížemi může skončit 48letý muž z Aše na Chebsku. Demontoval totiž ze svého exekutorem zabaveného vozidla botičku, aby mohl odjet. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí 19. září byl na osobní vozidlo osmačtyřicetiletého muže soudním vykonavatelem exekuce nainstalován technický prostředek k zabránění pohybu vozidla, tedy tak zvaná botička. Ještě tentýž den ale muž své vozidlo potřeboval a i přesto, že byl exekutorem poučen o nakládání s ním, tak se rozhodl botičku demontovat,“ popsal mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Muž to nejdříve zkoušel přineseným nářadím, to se mu ale nepodařilo, navíc botičku poškodil. „Následně vypustil pneumatiku a botičku z ní sundal,“ pokračoval mluvčí s tím, že ji schoval ve sklepě, pneumatiku dohustil a z místa odjel,“ dodal Kopřiva. Když se vrátil, zaparkoval auto v jiné ulici.

Exekutor chtěl o dva dny auto odtáhnout, ale na místě ho nenašel. Oznámil to policii. „Osmačtyřicetiletý muž následně policistům přiznal, že botičku demontoval a s automobilem odjel,“ řekl mluvčí s tím, že poškozenou botičku muž předal policii. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřel Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám