Hlavní obsah

Muž si zapaloval v kamnech lihem, s popáleninami skončil v nemocnici

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži byli těžce zraněni při požárech, k nimž počátkem víkendu vyjížděli hasiči pardubického hasičského záchranného sboru. Nejprve v pátek večer došlo k explozi tlakové lahve v jedné z chatek ve Vysokém Mýtě, v sobotu ráno začalo hořet v domě v obci Vidlatá Seč na Svitavsku, kde si starší muž neopatrně zatápěl v kamnech.

Foto: HZS Pardubického kraje

Páteční požár zcela zlikvidoval chatu ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku.

Článek

„Hasiči zasahovali u požáru chaty v zahrádkářské kolonii ve Vysokém Mýtě v pátek těsně po osmé hodině večer. Starší muž zde špatně manipuloval s propanbutanovým vařičem a při vynášení tlakové lahve z chaty nastala exploze a následně vypukl požár,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Muž byl se zraněním ihned transportován vrtulníkem do nemocnice. Při explozi byla část chaty rozmetána, dvě stěny byly vyraženy tlakovou vlnou. Následně chatu zcela zničily plameny.

Foto: HZS Pardubického kraje

„Požár hasiči dostali pod kontrolu v 20.40 a zcela zlikvidován byl po dalších dvou hodinách. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun,“ dodala Horáková.

K druhému požáru došlo na Litomyšlsku v sobotu ve čtvrt na osm ráno. Starší muž si zatápěl v kamnech za použití lihu, ale došlo k vzplanutí a muž se popálil v oblasti břicha a podbřišku. Do nemocnice v Praze ho musel transportovat vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám