Hlavní obsah

Muž si najal vraha na svého známého, hrozí mu výjimečný trest

Právo, ib
Plzeň

Muže z Klatov, který si kvůli několika miliónům najal zabijáka na vraždu svého známého, dopadla v úterý večer policie. Zadrženého obvinili z podvodu a z přípravy vraždy. Soud ve čtvrtek rozhodoval o vzetí do vazby. Hrozí mu výjimečný trest až třicet let odnětí svobody. Na případu pracovala policie od konce dubna letošního roku.

Eskorta odvádí muže stíhaného za objednání nájemné vraždyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Muž je podezřelý, že si nechal několik miliónů korun, které patřily jako pojistné plnění někomu jinému. Aby svoje jednání zamaskoval, najal si podle policie další osobu, která měla skutečného příjemce pojistky za úplatu zavraždit.

Na zadrženého se počátkem roku obrátil jeho o osm let mladší kamarád s tím, že již delší dobu řeší platbu pojistného plnění za újmu na zdraví, kterou utrpěl jako spolujezdec při dopravní nehodě. Oslovený se nabídl, že mu zprostředkuje zastupování advokátem.

„S tím (mladší) muž souhlasil. Koncem dubna přišla na účet advokátní úschovny částka několik milionů korun,“ sdělila policejní mluvčí Martina Kohoutová. Advokát peníze zaslal sedmatřicetiletému muži, který je měl předat zmíněnému mladšímu známému - to se ale nestalo, obnos si nechal a použil jej pro svoji potřebu.

„Aby předešel odhalení svého podvodného jednání, počátkem května najal další osobu, která měla poškozeného za úplatu zavraždit. Jejich odsouzeníhodné jednání bylo ale operativní prací policie odhaleno, poškozenému byla nabídnuta krátkodobá ochrana a další události už byly v režii policistů,“ doplnila Kohoutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám