Hlavní obsah

Muž pobodal na ubytovně družku, dostal 12 let

Právo, Aleš Pelikán

Za pokus o vraždu má ve vězení se zvýšenou ostrahou strávit 12 let 33letý Radek Demeter z Ústí nad Labem. Ten loni v létě pobodal na ubytovně po hádce svoji družku, zasadil jí celkem 10 bodných ran. Žena utrpěla středně těžké zranění, mimo jiné měla probodnutou plíci.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Radek Demeter u Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný, Demeter i státní zástupkyně si po jednání Krajského soudu v Ústí nad Labem ponechali lhůtu na odvolání.

Soužití Demetera s jeho partnerkou na ubytovně ve čtvrti Střekov bylo podle výpovědí divoké. Často se hádali, sám Demeter u soudu přiznal, že jí asi dvakrát v minulosti nafackoval. Vadilo mu, že prý fetovala a využívala ho.

Podle obžaloby loni 20. července po hádce v úmyslu družku usmrtit vzal v kuchyni nůž a běžel za ní. ”Dostihl ji v mezipatře, zaklekl ji a bodal. Šest bodných ran směřovalo do ruky, tři do nohy a jedna do hrudníku. Ženě probodl pravý lalok plíce. Pokud by podle obžaloby zasáhl mezižeberní tepnu a žena by nebyla včas ošetřena, mohlo ji zranění ohrozit na životě,“ uvedla státní zástupkyně Zdena Chromá. Žena utrpěla středně těžká zranění, doba léčení nepřesáhla tři týdny.

Na bodnutí do hrudi si nevzpomněl

K činu se Demeter u soudu přiznal, řekl, že ženu bodal do ruky a pak do nohy, když se držela zábradlí. V přípravném řízení si ale na bodání nevzpomněl. „Na vazbě na to myslím každý den, nemůžu kvůli tomu ani spát,“ objasnil své rozpomenutí před soudem.

Ránu do hrudníku ale nepřiznal. „Byla v šoku, a jak vstávala, asi se napíchla sama,“ přišel s vysvětlením bodné rány. To se ale nezdálo soudní znalkyni, která případ zkoumala. „To se mi zdá nemožné,“ řekla znalkyně. Podobné vysvětlení se nezdálo ani soudu.

Demetr již byl třikrát ve vězení pro majetkovou trestnou činnost, naposledy se vrátil v roce 2010. Hádky a žárlivé scény od té doby pokračovaly i nadále až do osudného útoku. S družkou byli oba v minulosti projednáváni kvůli přestupku v soužití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám