Hlavní obsah

Muž plánoval nájemnou vraždu šéfa, chtěl převzít firmu

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazební věznici skončil 33letý muž z Liberce, který si podle policie objednal vraždu svého šéfa. Muž, který byl na vraždu objednán, začal spolupracovat s kriminalisty. Obviněný jako důvod nájemné vraždy uvedl finanční prospěch, po činu údajně naplánoval převzít po vraždě 44letého zaměstnavatele vedení společnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle informací liberecké policie si muž vraždu objednal na začátku u 37letého cizince, a to za částku několika set tisíc korun.

„Vyšetřovatelé po zjištění této skutečnosti museli začít velmi obezřetně, opatrně, ale rychle pracovat, aby dnes již obviněný nepojal podezření, že by jeho skutek mohl být odhalen,“ uvedla tisková mluvčí policie v Libereckém kraji Jana Světlá.

„Muž, který měl vraždu spáchat, s kriminalisty velmi intenzivně spolupracoval, tak dne 16. prosince 2013 došlo k zadržení 33letého muže, který si vraždu objednal, a to při předávání finanční hotovosti za vykonanou vraždu,“ dodala mluvčí. U obviněného kriminalisté zajistili nelegálně držené střelné zbraně. Policisté zadrželi i část finanční hotovosti, kterou chtěl obviněný zaplatit za vraždu, a to u najatého cizince.

Za trestný čin zločinu vraždy ve stadiu pokusu v případě pravomocného odsouzení hrozí objednavateli až 20letý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám