Hlavní obsah

Muž oslňoval piloty laserem, protože mu rušili sobotní večer

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Policisté zadrželi 44letého muže, který v sobotu večer oslňoval laserem piloty malých letadel na letišti Čápův dvůr na Táborsku. Právo o tom informoval v pondělí mluvčí táborské policie Miroslav Doubek s tím, že k havárii naštěstí nedošlo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu večer jsme přijali oznámení od pilotů malých sportovních letadel, kteří na letišti Čápův dvůr na Táborsku prováděli cvičné lety, zaměřené mimo jiné zejména na výcvik přistání za snížené viditelnosti, že jsou oslňováni laserem,“ popisoval události Doubek.

„Na místo vyjely hlídky, kterým se i díky informacím od místních strážníků podařilo vypátrat a zadržet 44letého muže. Ten se k jednání doznal a policistům vydal i dotyčný laser. Důvodem jeho jednání mělo být to, že ho lety ve večerních hodinách rušily,“ zdůraznil Doubek.

Doplnil, že muž bezprostředně ohrožoval bezpečnost letů a životy pilotů. Za obecné ohrožení mu nyní hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám