Hlavní obsah

Muž nepřežil pád z Bílé věže v Hradci Králové

– Hradec Králové
Právo,

V historickém centru Hradce Králové zemřel ve středu odpoledne člověk poté, co krátce před 16. hodinou spadl ze 72 metrů vysokého ochozu Bílé věže. Na místě zasahovali záchranáři, policie a hasiči, naneštěstí pád z takové výšky muži způsobil zranění neslučitelná se životem.

Foto: vordana, Mapy.cz

Bílá věž v Hradci Králové

Článek

„Pětačtyřicetiletý muž spadl do ulice Rokitanského. Při pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ potvrdila policejní mluvčí Hana Klečalová s tím, že vyšetřovatel nyní zjišťuje, jak k pádu došlo a co bylo jeho příčinou.

„Pracovala jsem v kanceláři na počítači, když jsem najednou slyšela ránu. Velkou. Ale nikde nikdo nebyl. Za chvíli jsem zahlédla hasičské vozy. Vyhlédla jsem z okna a už tam byli kolem zkrvaveného těla i policisté. Museli tu někde být, pravděpodobně vyjednávali,“ řekla Právu stále otřesená svědkyně události. „Stále mi je špatně,“ dodala.

Stavba splňuje standardy

Památkově chráněná renesanční Bílá věž byla po generální rekonstrukci znovu otevřena loni 23. května. Ochoz vyhlídkové plošiny sice není zabezpečen mříží nebo ochrannou sítí, ale jak Právu potvrdil Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která památku spravuje, byla stavba zkolaudována a splňuje všechny standardy a zákonné podmínky.

„Je to opravdu nešťastná událost, které bohužel nelze nikdy stoprocentně zabránit. Za dobu mého působení ve funkci si nic podobného nepamatuju. Zaznamenali jsme jenom jednou pokus, někdo přelezl zábradlí, ale dopadlo to dobře. V minulosti už ale k podobným událostem došlo,“ dodal.

Výběr článků

Načítám