Hlavní obsah

Muž najížděl s namířenou zbraní na auto se dvěma malými dětmi

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Minuty hrůzy zažila čtyřčlenná rodina z Kroměříže při nedávném výletu do Zlína. Při jízdě do nich začal nečekaně autem najíždět neznámý řidič. Na rodinu dokonce mířil pistolí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chvíle strachu rodina prožila v sobotu odpoledne, když se autem vracela z kina ve Zlíně domů do Kroměříže.

„U náměstí Míru na ně začal troubit muž v Chevroletu, který se snažil vjet do stejného jízdního pruhu, v němž zrovna jeli. Devětadvacetiletý muž zrychlil a chtěl agresivnímu staršímu řidiči ujet. Ten se však držel stále vedle nich a začal z boku opakovaně najíždět na jejich vozidlo, což vyděsilo zejména dvě malé děti, které seděly na zadních sedadlech,“ konstatovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž, který vezl svou rodinu, uhýbal bezohlednému řidiči co nejvíc vpravo, až k obrubníku.

„Po pár minutách vytáhl agresivní řidič pistoli, kterou začal mířit na osazenstvo auta, při tom levou rukou řídil. V tu chvíli šestadvacetiletá žena v ohroženém autě požádala svého přítele, aby zastavil, protože má strach ona i děti,” dodala mluvčí.

Žena z ohroženého auta si během zběsilé jízdy stačila zapsat registrační značku vozu s agresivním řidičem. Ten rodinu přestal ohrožovat až po několika ujetých kilometrech.

„Skončil až u sídliště Podhoří, kdy si agresor všiml, že žena bere do ruky telefon. Proto pak zrychlil a odbočil z hlavní komunikace,“ dodala Kozumplíková.

Totožnost muže policisté zjišťují. Prověřují, jestli se nedopustil nebezpečného vyhrožování. Pokud by byl odsouzený, může dostat až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám