Hlavní obsah

Muž na Příbramsku přivedl v autě na svět vlastní dítě

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu nad ránem vyjížděli záchranáři na Příbramsku k začínajícímu porodu. Dítě nakonec ještě před jejich příjezdem odrodil v autě nastávající otec.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„V noci ve 3:36 byly vyslány posádky příbramských záchranářů k začínajícímu porodu. Nastávající tatínek se snažil svou ženu, pro kterou to byl první porod, rychle dostat vlastním autem do porodnice, ale situace nabrala rychlý spád, a tak byl nucen zastavit,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Muž byl po celou dobu ve spojení s dispečerkou operačního střediska záchranné služby, ta mu radila, co má dělat. Oba nastávající rodiče navíc dispečerka uklidňovala.

„Za několik málo minut hrdý tatínek pomohl na svět holčičce. Její stav i stav maminky záchranáři po příjezdu na místo zkontrolovali, obě ošetřili a poté transportovali na gynekologicko-porodnické oddělení příbramské nemocnice,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám