Hlavní obsah

Mrtvý soudce měl dvacet jezevčíků, psi skončí v útulku

Právo, Aleš Honus

Soudce Miloslav Studnička, který byl velkým milovníkem jezevčíků, zpočátku choval pouze jednoho psa a tři feny. Jenže zvířata se mu nedávno rychle rozmnožila a nakonec jich strážníci po jeho smrti odchytili rovných dvacet.

Foto: Aleš Honus, Právo

I v úterý střežili policisté dům mrtvého soudce ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Článek

Podle frenštátského veterináře Zdeňka Petra, ke kterému soudce docházel a který je shodou okolností v úterý na podnět zdejší městské policie prohlížel, byli psi ve velmi dobré fyzické kondici, byli dobře živeni a zcela zdraví. Ani v jednom případě nešlo o čistokrevného psa, ale o křížence dlouhosrstých i krátkosrstých jezevčíků.

Veterinární ordinace Zdeňka Petra se nachází ve stejné ulici, jako je dům mrtvého soudce. „Pana doktora jsem samozřejmě znal, chodil ke mně se svými psy, v poslední době mu to ale trošku přerostlo přes hlavu, psi se mu rozmnožili,“ řekl veterinář.

Všechna zvířata jsou nyní umístěna v karanténě v kotcích Městské policie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jde jen o dočasné řešení, protože město nemá regulérní útulek pro psy. Podle Petra se soudce o své psy velmi dobře staral.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrtvý soudce byl podivín, shodli se sousedé

Z ulice rodinný dům s udržovanou zelenou fasádou a novými plastovými okny, z druhé strany zarostlá zahrada plná harampádí a neskutečného nepořádku. Tak to...

Výběr článků

Načítám