Hlavní obsah

Motorkář se řítil obcí 90 km/h, nakonec se převrátil a pokusil se utéct

– Aš
Novinky, abe

Neosvětlená registrační značka upozornila v sobotu večer v Aši policejní hlídku na řidiče motocyklu. Policisté se v ulici Skřivánčí pokusili třiatřicetiletého motorkáře zastavit, ten ale začal ujíždět. Měl k tomu důvod, bylo mu totiž zakázáno řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář ujížděl policejní hlídceVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkář po výzvě policistů k zastavení naopak zrychlil a ujížděl směrem na obce Mokřiny, Výhledy a Skalka. Nereagoval ani na opakované výzvy a stále zrychloval, v obci jel nakonec rychlostí kolem 90 a mimo obec 120 kilometrů v hodině.

„V několika případech řidič ztratil nad motocyklem kontrolu a málem havaroval. Pronásledování probíhalo až ke křižovatce, kde se motorkář snažil odbočit směrem na Hazlov, ale dostal smyk," sdělila v úterý policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Muž se s motorkou převrátil na silnici a vzápětí utekl do pole, kde ho ale po několika metrech dostihli a zadrželi policisté. Ti záhy zjistili, že motorkář má uložený zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté muže převezli na služebnu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí až dva roky vězení.

Výběr článků

Načítám