Hlavní obsah

Motorkář má vysvětlit šílenou jízdu, policisté jsou skeptičtí

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD

Osmadvacetiletého motorkáře M. H. z Havlíčkova Brodu, který na sebe na začátku týdne upozornil na internetu zveřejněním záznamu šílené jízdy z Havlíčkova Brodu do Ždírce, vyslechnou v pátek havlíčkobrodští policisté. Přestupky zaznamenané na videu mu ale budou policisté těžko dokazovat.

Článek

"Muž, kterého v souvislosti se záznamem jízdy na internetu chceme vyslechnout, přislíbil, že se sám v pátek k podání vysvětlení na policii v Havlíčkově Brodě dostaví,“ potvrdil ve čtvrtek policejní mluvčí Bohuslav Rada.

"Celý týden nebyl v Brodě, zjistili jsme, že po Moravě rozváží knížky, informaci máme potvrzenou také od majitele firmy, pro kterou pracuje,“ doplnil mluvčí.

Sám motorkář je ale v klidu. "To video není moje," reagoval ve čtvrtek M. H. na dotaz TV Nova, zda na motorce sedí on. "Já jsem to video dostal od kluka na srazu," dodal.

M. H. ale televizi přiznal, že stejný typ motorky vlastnil. Že video pochází ze stejného města jako on, ale bere jako náhodu. "Jestli si myslí, jako že jsem tu motorku řídil já, tak jsou na palici," dodal na adresu policistů motorkář.

Policie: Nepřijde-li, předvedeme ho

Policie se už připravuje i na případ, že motorkář v pátek po návratu do Havlíčkova Brodu k výslechu nepřijde. "V tom případě ho necháme o víkendu předvést,“ poznamenal Rada.

"Pokud se sám nepřizná nebo nebudeme mít hodnověrné svědectví, budeme mu přestupky, kterých se podle záznamu na internetu dopustil, dokazovat velice obtížně,“ řekl policejní mluvčí Bohuslav Rada.

Jednoduché by to ale policisté neměli ani v případě, kdyby zjistili, že předvolávaný M. H. na silném motocyklu skutečně seděl. Pak mu budou muset totiž prokázat, že záznam na internetu je reálným záznamem jízdy a ne třeba počítačovou montáží nebo zdařilou animací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám