Hlavní obsah

Motorka se při závodech odmrštila do diváků, řidič byl asi opilý

• Aktualizováno
Právo, zaš

Tři lidé byli zraněni při sobotních motorkářských závodech na letišti Hluboká u Žihle na Plzeňsku. Podle policie zřejmě opilý řidič nezvládl jízdu na svém stroji, který po střetu s blíže nespecifikovaným předmětem vletěl do diváků. Na Plzeňsku také došlo k tragické dopravní nehodě u Chotíkova, kde si střet motorky s osobním vozem vyžádal dva lidské životy.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Podle původní informace vyšetřovatelů 39letý motorkář na uzavřených motorkářských závodech najel do předmětu, od kterého se motorka odmrštila do diváků. Později policie okolnosti nehody upřesnila. K neštěstí došlo ještě před startem závodů.

„Řidič motocyklu vjel do výjezdového místa na uzavřené závodní trati, kde narazil do stojícího motocyklu, na kterém seděl účastník závodu. Poté vjel do dalšího stroje, který zranil poblíž stojícího diváka,“ popsala Právu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zranění utrpěli tři diváci. „Dva byli letecky převezeni do Fakultní nemocnice v Plzni, jeden pozemní cestou do nemocnice v Rakovníku. Dvě zranění byla středně těžce závažná, v jednom případě se jednalo o úraz dolní končetiny,“ sdělila Právu mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Policie incident nadále vyšetřuje, zatím ale není jasné, zda jej bude šetřit jako dopravní nehodu. Pořadatelé akce podle ČTK potvrdili, že k události došlo. Blíže se ale k neštěstí odmítli vyjádřit.

Podle některých svědků neštěstí a policistů byl motorkář zřejmě pod vlivem alkoholu. „Vzhledem k rozsahu zranění jsme nedělali dechovou zkoušku. Vyžádali jsme si odběr krve kvůli přítomnosti návykových látek,“ uvedla Ladmanová.

Nehoda se stala na šestém ročníku akce Hot Rod Dragstrip Contest. Kromě vystoupení hudebních skupin jsou na programu i závody aut a motocyklů od roku výroby 1961 ve sprintech na dvě stě metrů. Stroje jsou amatérsky upraveny tak, aby jezdily co nejrychleji.

Dva mrtví u Chotíkova

Během sobotního odpoledne došlo u Chotíkova na Plzeňsku také k tragické srážce osobního vozu s motorkou. Nehodu nepřežili 31letý řidič motocyklu a 68letá řidička peugeotu.

„Oba utrpěli zranění neslučitelná se životem. Lékař na místě konstatoval smrt,“ doplnila Ptáčková. Podle Ladmanové ke střetu došlo u odbočky směrem na Chotíkov.

„Řidička peugeotu, která jela ve směru od Plzně, přehlédla odbočující vozidlo, do kterého narazila. Peugeot byl po nárazu vymrštěn do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím motocyklem,“ řekla Ladmanová s tím, že další okolnosti nehody jsou nadále v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám