Hlavní obsah

Mladý prostitut chtěl oloupit muže, který mu platil za sex. Dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od svých 15 let žije Matyáš S. (22) na ulici. Propadl drogám a na živobytí si vydělává i jako prostitut. Ve čtvrtek u Okresního soudu Plzeň - jih dostal tříletou podmínku za oloupení muže, který mu platil za sex. Kromě trestu bude také pod dohledem probačního úředníka.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Obžalovaný mladík (vpředu) a jeho oběť u soudu. Oba muži jsou už zase přátelé.

Článek

Incident se odehrál loni v listopadu ve Starém Plzenci, kam mladík za poškozeným přijel do bytu. Když ho pak šel starší muž vyprovodit na vlakové nádraží, Matyáš S. jej napadl a chtěl po něm peníze.

„Když je poškozený odmítl dát, tak mu obžalovaný začal hrozit, že ho okrade, zbije a zabije,“ uvedla státní zástupkyně Šárka Komorousová. Když ani výhrůžky na 43letého muže nezabraly, tak jej Matyáš S. napadl fyzicky. „Muže povalil na zem, kde ho kolenem kopl do břicha a následně začal škrtit se slovy, aby mu navalil peníze,“ pokračovala žalobkyně s tím, že v dalším pokračování útoku zabránil mladíkovi svědek.

Před soudem se Matyáš S. k napadení přiznal. Dál ale odmítl vypovídat. Pouze uvedl, že aktuálně přebývá na ubytovně charity a snaží se najít si nějakou práci. Jeho obhájce Petr Vlach naznačil, že se mohl obžalovaný domáhat peněz, které mu poškozený slíbil například za sexuální služby.

Mladistvý prostitut si ročně přišel na více než 300 tisíc

Krimi

Napadený muž při výslechu potvrdil, že měl s Matyášem S. intimní poměr. „Dával jsem mu za to peníze,“ uvedl. Popřel ale, že ten den byl u něj obžalovaný na návštěvě kvůli sexu. „K ničemu nedošlo. Byl hrozně hladový, tak se přijel ke mně najíst. Pak jsem mu dal stovku na vlak, aby odjel. Měl jsem z něho strach, chtěl jsem, aby rychle zmizel z Plzence,“ vypovídal před soudem Zdeněk M.

Jsou zase přátelé

K incidentu potom řekl, že se všechno seběhlo hrozně rychle. „Najednou po mně vyjel, že chce peníze, abych je šel vybrat z bankomatu. Na rovinu řekl, že mě jinak okrade a zabije. Říkal jsem mu, že nic nedostane. Během chvíle jsem ležel na zemi, kde mě chytil do kravaty a začal škrtit. Pustil mě, až když na nás někdo zakřičel, co se děje,“ popsal útok poškozený. „Když odcházel, tak na mě hlaholil, abych rychle zmizel a nechodil mu na oči,“ dodal Zdeněk M.

Na závěr své výpovědi poškozený uvedl, že se mu později Matyáš S. omluvil. „Řekl mi, že se tím trápí. Nyní jsou z nás zase přátelé, jsme v kontaktu a vídáme se,“ uzavřel Zdeněk M.

Na to v závěrečné řeči poukázal obhájce Matyáše S. „Je s podivem, že poškozený poté, co byl podle svých slov brutálně napaden mým klientem, je s ním dál v kontaktu, kamarádí se a tráví spolu čas,“ upozornil Vlach.

První americký prostitut po dvou měsících zkrachoval

Koktejl
Související témata:
Prostituti

Výběr článků

Načítám