Hlavní obsah

Mladík ve favoritu měl štěstí, že nespadl z mostu

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Jen málo dělilo mladého řidiče Škody Favorit, aby se pro něj první okamžiky roku 2008 staly zároveň posledními v jeho životě. Zábradlí mostu, do kterého v Břeclavi narazil, jej jen tak tak dokázalo udržet nad hladinou řeky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Stav zábradlí napovídá, že břeclavský "závodník" měl více štěstí než rozumu.

Článek

Asi hodinu po půlnoci projížděl řidič po ulici Národních hrdinů v Břeclavi ve směru ven z města. Podle svědků jel vysokou rychlostí, odhadem více než sto kilometrů a jen s velkým štěstím nesrazil dva chodce. O kus dál už ale řízení nezvládl a neovladatelný automobil vyletěl na chodník a narazil do železného zábradlí mostu nad Dyjí.

Zničil asi šest metrů konstrukce, která ale odolala alespoň natolik, že zabránila pádu škodovky do řeky. Smýkající se favorit s poničenými koly nakonec zůstal stát napříč přes silnici uprostřed mostu.

Zraněný řidič skončil v péči lékařů. Zda byl jeho spolujezdcem alkohol proto nebylo možné na místě nehody zjistit. Svědkové však jednoznačně hovořili o riskantní a rychlé jízdě před nehodou.

Závodník ve favoritu nebyl jediný, kdo na přelomu starého a nového roku na Břeclavsku boural. V závěru roku 2007 se postaral o tmu v Lednici neznámý pirát, který naboural do transformátoru. Z místa nehody ale s poškozeným autem ujel a policisté po něm pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám