Hlavní obsah

Mladík umlátil tyčí kamaráda, vytočily ho řeči o sexu s dětmi. Dostal devět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na devět let do vězení poslal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni Marka Holého (24), který loni v srpnu v chatové oblasti v Kožlanech na Plzeňsku železnou tyčí umlátil svého kamaráda (47). Reagoval tak na jeho řeči o touze mít sex s dětmi.

Obžalovaný u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Případ soud neprojednával v klasickém hlavním líčení a rozhodl o schválení dohody o vině a trestu, kterou obžalovaný uzavřel se státním zástupcem.

„V úmyslu poškozeného zabít mu nejméně pěti ranami tyčí rozdrtil lebku, přičemž došlo k výhřezu mozku,“ konstatovala předsedkyně senátu Helena Przybylová. Mladík podle ní zaútočil nečekaně v okamžiku, kdy poškozený ležel v posteli.

Policie stíhá medika, který měl v Plzni provádět lékařské pokusy na psovi

Krimi

„Obžalovaný jednal v afektu, když mu poškozený sdělil, že má touhu mít sexuální kontakt s dětmi. To se obžalovaného, který má dva malé sourozence, zásadním způsobem dotklo,“ pokračovala soudkyně.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný u soudu

Holý podle rozsudku nijak svůj čin neplánoval. „Jednalo se o kamaráda, se kterým se běžně stýkal. Necítil k němu žádnou zášť. Bohužel poté, co mu poškozený sdělil tu nešťastnou větu, došlo u obžalovaného k náhlému hnutí mysli,“ uvedla dále Przybylová.

Vrah se přiznal k uškrcení dvou žen na Turnovsku a přijal doživotí

Krimi

Soud při rozhodování o schválení dohody zohlednil doposud řádný život obžalovaného a také to, že od počátku s policií spolupracoval. „Po činu zůstal na místě a přivolal policii. Ke všemu se doznal,“ dodala soudkyně.

Sám Holý před soudem činu litoval. „Nevím, co to do mě vjelo. Zachoval jsem se špatně. Byla to neadekvátní reakce na to, co mi řekl. Měl jsem mu dát pár facek a zavolat policii,“ uvedl Holý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám