Hlavní obsah

Mladík na internetu prodával nápravu na traktor. Přišel o 260 tisíc

Nápravu na traktor, kterou už nepotřeboval, chtěl přes internetový portál prodat dvaadvacetiletý muž z obce na Zlínsku. Přišel přitom o více než čtvrt milionu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve středu večer policisté přijali oznámení od muže z obce na Zlínsku. Pokusil se prodat přední nápravu na traktor za 2500 korun na inzertním portále Bazoš. Nabídku muž vystavil k prodeji na portále v úterý večer.

Hned následující den odpoledne se mu prostřednictvím komunikační aplikace WhatsApp ozvala neznámá žena s tím, že má o koupi zájem. Zaslala mu odkaz s pokyny pro doručování zásilek prostřednictvím přepravní služby DPD. Muž se přes zaslaný odkaz přihlásil do svého internetového bankovnictví, zaslal také potvrzovací kódy.

Žena prodávala dětské oblečení, podvodník ji připravil o 130 tisíc

Krimi

„Asi dvě hodiny nato zjistil, že mu z účtu někdo odčerpal veškeré finance, celkem 261 000 korun v celkem jedenácti platbách. Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přidala i opětovné varování: „Na stránky svého internetového bankovnictví se nikdy nepřihlašujte přes odkazy v e-mailu či v sms zprávách, vždy se přihlašujte přes stránky své banky. Chráníte tím své úspory. Pokud už vlastní nepozorností o peníze přijdete, neotálejte s oznámením na policii, učiňte ho nejlépe ihned po zjištění chybějících prostředků na bankovním účtu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám