Hlavní obsah

Mladíci v Moravské Třebové zbili muže, pomočili jej a zasypali pískem

– Moravská Třebová
Právo, René Chvalina

Těžko pochopitelnou lidskou bezcitností a brutalitou se v těchto dnech zabývají policisté na Svitavsku. Obětí party mladých surovců se hned ve dvou případech v červenci stal zcela bezbranný bezdomovec v Moravské Třebové. Toho po oznámení, že je v parku slyšet hluk, našla hlídka městské policie zbitého v hromadě písku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nebohého muže strážníci ošetřili a přivolali rychlou záchrannou službu, která ho převezla do svitavské nemocnice. Podle výpovědi zbitého bezdomovce ho bezdůvodně napadla parta mladíků a poté ho začala zasypávat pískem s tím, že ho pohřbí zaživa.

Naštěstí na místo včas dorazila hlídka městské policie. Bezdomovec navíc vypověděl, že si jeden z mladíků celý útok nahrával na mobilní telefon.

„Policejní komisař obvinil partičku šestnáctiletých mladíků, která je podezřelá, že v Moravské Třebové v parku na muže ležícího na zemi zaútočila a poté ho zasypávala pískem z protipovodňového pytle. V té době tudy projížděla hlídka městské policie, a tak mladíci od svého dalšího jednání upustili,“ uvedla Právu mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Mladíci zřejmě zaútočili i podruhé

Mladíkům však jeden útok nestačil a za několik dní si v noci počkali na zmíněného bezdomovce opět. Policisté ho na upozornění svědků objevili ležícího v parku s bolestmi zad a hrudníku. Muže zřejmě zbila stejná parta mladíků. Bezdomovec měl na těle četné podlitiny, několik zlomených žeber a byl od útočníků pomočený.

Jeden z obviněných chlapců má na svědomí i další fyzické napadení svědků, kteří ho napomenuli poté, co spolu s dalšími mladíky ve věku 19 a 21 let v polovině června v noci v ulici Dukelská v Moravské Třebové bušili pěstmi do oken domů.

„Napadení po střetu s výtržníky museli vyhledat lékařské ošetření. Všech pět podezřelých nyní čelí obvinění. Není vyloučeno, že mají na svědomí i napadení bezdomovce,“ upřesnila Štegnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám