Hlavní obsah

Mladíci v audi nezvládli rychlost, nabourali do plotu u věznice na Borech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nehoda, jako vystřižená z amerického filmu, se stala v pátek před desátou hodinou večerní na Klatovské třídě před věznicí v Plzni Borech, při které po nárazu do svodidel, sloupu a betonového plotu rotovalo přes střechu osobní vozidlo značky Audi A4. Při nehodě byli zraněni dva mladíci, kteří byli převezeni na urgentní příjem plzeňské nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v PlzniVideo: Právo

 
Článek

„Jednoho jsme transportovali ve vážném stavu s poruchou vědomí a druhého se středně těžkým zraněním při vědomí,“ uvedla mluvčí plzeňské krajské záchranky Andrea Divišová.

„U staršího ze zraněných byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Vzhledem k utrpěným zraněním u mladistvého nebylo možné dechovou zkoušku provést. Z tohoto důvodu bylo u něj v nemocnici zažádáno o odběr krve,“ pokračovala mluvčí.

Foto: Novinky

Zničené auto po nehodě v Plzni

Další dva mladíci z místa nehody utekli. „Policisté oddělení hlídkové služby osoby vypátrali a přivedli zpět na místo nehody k objasnění věci,“ uvedla mluvčí plzeňské krajské policie Veronika Hokrová s tím, že jeden z mladíků (25 let) odmítl dechovou zkoušku na alkohol a s policisty při objasňování případu nespolupracoval.

„U 19letého mladíka dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem, a to přes dvě promile alkoholu, a provedený orientační test na případné ovlivnění omamnými či psychotropními látkami také vyšel pozitivně, a to na amfetamin,“ doplnila mluvčí.

Foto: Novinky

Auto poškodilo plot

Podle prvotních informací mělo jet vozidlo po vozovce ulice Klatovské ve směru od Litic do centra města.

„V pravotočivé zatáčce se zřejmě vlivem rychlosti dostalo vozidlo do neřízeného smyku, vyjelo vlevo do protisměrné části vozovky a dále mimo vozovku, kde se střetlo s kovovými svodidly, sloupem veřejného osvětlení a betonovým plotem. Vozidlo se při nehodě mělo otočit přes střechu,“ pokračovala Hokrová s tím, že policisté havarované vozidlo zajistili na záchytné parkoviště policie v Plzni.

„Dopravní policisté se nadále zabývají příčinou a okolnostmi kolize a provádí úkony směřující k řádnému ustanovení řidiče,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám