Hlavní obsah

Mladé basketbalistky se před zápasem zasekly v šatně. Musely ven oknem

Neobvyklou asistenci absolvovali v neděli hasiči v Kralupech nad Vltavou. Zachraňovali z šatny mladé basketbalistky, které se potřebovaly dostat na zápas. Zámečník by však přijel za dlouhou dobu, proto jim pomohli menším oknem.

Foto: BK Kralupy junior, Bez zdroje

Záchrana basketbalistek ze šatny

Článek

Basketbalistky z týmu BK Kralupy junior krátce před zápasem zjistily, že se nemohou dostat z šatny. Správce si s tím nedovedl poradit a zámečník by podle hasičů přijel za delší dobu. Dotázaly se proto hasičů, zda by jim nedokázali pomoct. Ti mají naštěstí stanici tři minuty od haly.

„Nejrychlejší variantou pro vysvobození dívek bylo vyražení dveří, ale velitel družstva Vincent Keszi přišel na jinou cestu k záchraně – malým oknem, které ústilo přímo ke vchodu do haly. Pro mladé sportovkyně kategorie U15 nebyl problém vylézt přes lavici a radiátor do otevřeného okna, kde už na ně čekal jeden z hasičů a pomohl jim protáhnout se okenním otvorem,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Basketbalistky nakonec nastoupily do utkání a vyhrály. Hasiči mezitím v klidu otevřeli zámek pomocí speciálního nářadí.

Foto: BK Kralupy junior, Bez zdroje

Záchrana basketbalistek ze šatny

„Holky hrály skvěle, nevšední zážitek je namotivoval k parádnímu výkonu. Chtěla bych poděkovat rozhodčím a soupeři ASK Lovosice za zdržení začátku zapasu, které díky pohotovému zásahu bylo opravdu minimální. Největší díky celého týmu ovšem patří hasičům, že nám takto pomohli, odvedli skutečně profesionální práci,“ řekla trenérka kralupských hráček Jiřina Němcová.

Chlapec v Říčanech vlezl do pračky a nemohl ven. Vystříhali ho z ní hasiči

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám