Hlavní obsah

Ministerstvu vnitra někdo vyhrožoval bombou, policie evakuovala zaměstnance

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie a hasiči zasahovali přes dvě hodiny na ministerstvu vnitra kvůli výhrůžce bombou. Všichni zaměstnanci byli evakuováni, opatření policie ukončila po 11. hodině.

BEZ KOMENTÁŘE: Ministerstvu vnitra někdo vyhrožuje bombou, policie evakuovala zaměstnanceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Na základě anonymní výhrůžky bombou byla evakuována budova Ministerstva vnitra na Letné,” uvedlo ministerstvo na svém Twitteru. Mluvčí Ondřej Krátoška doplnil, že výhrůžka přišla v 08:47. „Budovu muselo opustit zhruba 500 zaměstnanců,” řekl.

Na místo vyjelo kromě desítek policistů také pyrotechnik nebo hasiči. Podle reportéra Novinek je okolí ministerstva uzavřeno a procházel tam policejní psovod. „Pyrotechnická prohlídka budovy byla provedena s negativním výsledkem, policie na místě ukončila veškerá opatření,” uvedlo policejní prezidium po 11. hodině.

Chtěl jsem jít do vězení, řekl policistům muž, který v Olomouci hrozil bombou

Krimi

V evakuované budově měl v úterý v 11:00 ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) představit personální změny. Očekává se, že oznámí náhradu za náměstka Jakuba Kulhánka (ČSSD), který se stal ministrem zahraničí.

Brífink byl posunut na 12:00, zda je to kvůli evakuaci, však nikdo nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám