Hlavní obsah

Měl u sebe pervitin a vyhýbal se vězení, zásah policejním taserem natočila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až elektrický paralyzér, tzv. taser, zastavil muže na útěku před policií na Praze 10. Podezřelý neměl v pořádku doklady a důvod útěku se záhy po zadržení vyjasnil – vyhýbal se nástupu do vězení, navíc měl u sebe několik desítek gramů pervitinu. Pronásledování a zásah taserem zachytila kamera policie.

Policie zastavila muže taseremVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté na podezřelého narazili na Veronském náměstí, když seděl s dalším mužem v nastartovaném autě s cizí poznávací značkou. Řidič měl při kontrole doklady v pořádku, spolujezdec ale s sebou žádné neměl, a když začala hlídka kontrolovat jméno, které jim uvedl, začal být značně nervózní.

Agresivního mladíka z Kladenska zasáhly dvě policejní střely. Taser na něj nezabral

Krimi

„V okamžiku, kdy hlídka zjistila, že sdělené jméno a datum narození se v policejních systémech nenachází, tak se pokusil o útěk. V tom se mu snažila zamezit policistka, která ho okamžitě chytla za oděv, avšak té se vysmekl a přitom jí poranil několik prstů na ruce,” informoval ve středu o případu z počátku ledna mluvčí policie Richard Hrdina.

Muž několik let napadal svou matku. Při zásahu policie dostal ránu taserem

Krimi

Muž se policistům při pronásledování schoval mezi zaparkovanými auty, a když vyběhl, upozornila na něj kolemjdoucí.

„Snažil se stále utíkat, nedbal výzev k zastavení a až použití donucovacího prostředku taseru ho zastavilo,” upřesnil Hrdina.

Muž mířil v ulicích Jevíčka pistolí, chránil prý zlato. Policista ho sundal taserem

Krimi

Policisté pak zjistili, že byl na zadrženého muže od poloviny října vydaný příkaz k dodání do vězení a je v celostátním pátrání.

Foto: Policie ČR

Policie zastavila muže taserem

Při prohlídce u něj navíc našli přes padesát gramů pervitinu, což podle mluvčího může stávající trest muže zvýšit až o dva roky. Na kolik let ho soud poslal loni do vězení, policie neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám