Hlavní obsah

Matkám nabízel peníze za fotky nahých dětí a styk s nimi, půjde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Sexuální predátor z jižního Plzeňska Pavel Troch (48) půjde definitivně za mříže. V úterý o tom rozhodl Krajský soud v Plzni. Ten podle své mluvčí Jany Durné v odvolacím řízení potvrdil dubnový rozsudek Okresního soudu Plzeň jih, který muži uložil za přečiny zneužití dítěte k výrobě pornografie a svádění k pohlavnímu styku deset měsíců vězení a nařídil mu také ochranné sexuologické léčení.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Karel Troch před soudem

Článek

„Krajský soud zamítl jak odvolání obžalovaného, tak státního zástupce,“ dodala Durná.

Troch, který se živí jako traktorista, cílil na děti přes jejich matky. Na sociální síti vyhledával ženy samoživitelky, kterým nabízel peníze, když mu pošlou fotky nahých ratolestí nebo videa, jak je osahávají na intimních partiích. Několikrát dokonce žádal o to, jestli by mohl mít s dětmi sex.

Dvakrát za to dostal podmínku, až letos na jaře soud poprvé rozhodl o nepodmíněném trestu. „Podle znalců trpí obžalovaný poruchou sexuální preference a jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti jsou proto podstatně snížené. Právě kvůli zmenšené příčetnosti jsme ukládali trest pod základní trestní sazbu a zároveň rozhodli o uložení sexuologického ochranného léčení,“ uvedl okresní soudce Jiří Žižka.

Sexuální predátor půjde na 10 měsíců do vězení. Na děti cílil přes dospělé

Krimi

Před soudem v minulosti Troch svoji vinu přiznal. „Přehnal jsem to. Je to moje chyba, jsem prostě blbej. Nevím, co mě to napadlo. Choval jsem se špatně, teď už to vím,“ vypovídal obžalovaný muž při loňském soudním přelíčení. Tvrdil, že sice ženám psal, aby mu umožnily pohlavní styk s dítětem, ale nikdy by toho nebyl schopen.

Soud mu dal tehdy ještě šanci. V jeho prospěch do jisté míry hodnotil i to, že komunikoval výhradně s dospělými, byť po nich požadoval jednání vztahující se vůči nezletilým. „Jeho žádosti a komunikace směřovaly na dospělé osoby, které jsou schopny se takovému jednání bránit lépe než osoby nezletilé. Komunikoval výhradně elektronickou cestou a nikoliv osobně, tudíž se ty ženy nemohly cítit v rámci této komunikace nějakým způsobem bezprostředně ohroženy a mohly komunikaci ukončit, což také udělaly. V podstatě zůstalo na rozhodnutí matky, že k takovým věcem vůči jejím dětem nedojde,“ stojí například v rozsudku z loňského jara.

Sexuální predátor cílil na děti přes jejich matky

Krimi

Soudkyně tehdy upozornila i na to, že si ženy s obžalovaným začaly dopisovat na normální úrovni a nemohly od něj něco takového čekat. „Ale na druhé straně pokud by si nevystavovaly fotografie ze soukromí a zejména nezletilých dětí na internetu, tak by obžalovaný nevěděl, že děti mají, a možná by ho vznášení takových požadavků nenapadlo,“ dodala soudkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám