Hlavní obsah

Matka podle znalce utopila miminko

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Znalecké posudky, které si vyžádali severočeští kriminalisté v souvislosti se záhadným úmrtím novorozeného chlapce v Krásném Březně v Ústí nad Labem, potvrdily, že 39letá matka loni v listopadu dítě zabila. Šéf severočeské kriminálky Jiří Krupička v pátek Právu potvrdil, že žena byla obviněna z vraždy.

Článek

"Do tří měsíců doručíme státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. Ženě hrozí v případě uznání viny u soudu 12 až 15 let vězení. Jako zdravotní sestra měla vědět, že když sama po utajovaném těhotenství rodí v plné vaně ve svém bytě, o jaké jde riziko," řekl Krupička.

Zakrvácenou ženu s miminkem zabaleným v ručníku našel po příchodu z práce její manžel. Podle kriminalistů obviněná, o které sousedi hovoří jako o spořádané matce tří větších dětí, nezajistila novorozenci odpovídající péči, aby mohl domácí porod přežít.

Severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová doplnila, že při soudní pitvě neshledali lékaři na těle novorozence známky násilí. Podle prvotních informací měla rodička ve vaně omdlít, a když se probrala, údajně zjistila, že se dítě utopilo.

"Případ byl zpočátku nejasný i proto, že ihned po porodu se dítěte zbavují zoufalé ženy, které nevědí, jak dál, nebo jde o nezralé dívky. To ale nebyl případ této ženy," dodal Krupička. Případ policistům ohlásil lékař, který rodičku převážel do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám