Hlavní obsah

Matka podezřelá z vražd svých tří dětí je ve vazbě

– Břeclav • Aktualizováno

Pětadvacetiletá žena z Břeclavska, která je podezřelá, že od roku 2012 až do letošního února postupně porodila a zabila své tři narozené děti, bude stíhána ve vazbě. „O jejím uvalení ve středu odpoledne rozhodl soud,“ potvrdila mluvčí jihomoravské krajské policie Petra Vedrová. Hrozí jí až výjimečný trest.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dům v Dolních Dunajovicích, kde zasahovala policie.

Článek

Policie ji zadržela minulý týden v pátek, krátce po posledním z porodů. Od té doby byla žena v péči lékařů jedné z brněnských nemocnic, kde na ni dohlížely policejní hlídky. Ve středu se už její zdravotní stav zlepšil natolik, že mohla být převezena do vazební věznice v Brně-Bohunicích.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dvůr rodinného domu v Dolních Dunajovicích

Podle spisu žila žena se svým partnerem v rodinném domku v Dolních Dunajovicích, v němž se zřejmě vyráběly drogy. Kriminalisté prověřují verzi, podle které je na nich závislá. Spis uvádí, že žena přivedla na svět od roku 2012 tři děti. Jejich ostatky nalezli minulý týden v domě kriminalisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém nalezli mrtvé novorozeněVideo: Milan Vojtek, Právo

Do objektu byli přivoláni zdravotnickou záchrannou službou. Lékař v něm poskytoval první pomoc ženě, zjistil přitom, že ve čtvrtek rodila, ale dítě v objektu nenašel a žena mu nebyla schopna celou událost vysvětlit.

Přivolaní policisté pak našli v domě ostatky tří dětí. Podle policie partner ženy o jejích těhotenstvích a porodech nevěděl.

Obdobný případ se stal před časem na jižní Moravě ve Vlasaticích na Brněnsku, kde také žena zavraždila své tři děti novorozence. Za to si nyní odpykává trest 22 let vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám