Hlavní obsah

Manželé z Ostravska vylákali z lidí miliony. Pak si užívali v Las Vegas nebo New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Mnohamilionovou škodu způsobili podle policie manželé z Ostravska několika lidem, ze kterých pod příslibem zhodnocení peněz či různých obchodů vylákali vysoké finanční částky. Aktivity obviněné dvojice byly velmi rozsáhlé, slibovaných protislužeb se ale poškození nedočkali. Manželé vybrané peníze použili k nákladným a luxusním zážitkům spojeným zejména s cestováním.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jednou z poškozených, od které dvojice podle policie vylákala 17 milionů korun, je žena z Frýdecko-Místecka. Ta s ohledem na předchozí kladné zkušenosti vstoupila do firmy mladého manželského páru a v průběhu pár let jí poskytla postupně velmi vysoké částky.

Manželé slibovali, že peníze zainvestují do lukrativních podnikatelských projektů. „Jednalo se například o natočení filmu s vánoční tématikou se zahraničními a známými českými herci,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Podvodníci hledají seniory v seznamech na webu. Cílí na archaická jména

Bezpečnost

Policie ale zjistila, že místo práce na slibovaném filmu manželé strávili několik měsíců v Las Vegas, New Yorku, Kanadě či v různých turisty vyhledávaných ostrovních destinacích.

Dvojice podle policie také ve velkém podváděla při obchodu s rouškami. V době nouzového stavu nabízeli manželé látky na výrobu roušek a od asi padesáti lidí vybrali částku ve výši 75 tisíc korun.

Podvodníci obírali ženu ze Šumperska celý rok. Poslala celkem 1,2 milionu

Krimi

„Dodali zboží jen několika zájemcům a zlomek z nich obdržel peníze zpět. Dvojice měla výmluvu, že látky zadrželi celníci,“ popsala mluvčí.

S dluhy a obviněním na výlet business třídou

Policie dvojici klade za vinu i podvod spojený s prodejem grafických karet. „Téměř 30 lidí z celé republiky zaplatilo přes 6,5 milionu korun. Někteří se zboží dočkali, jiní ne. Finance měly být dvojicí použity částečně na nákup kryptoměny,“ dodala Štětínská.

Společným jmenovatelem aktivit dvojice bylo podle policie získání peněz k hrazení nákladného životního stylu, kterého se nemínili vzdát. „A to ani po sdělení obvinění, kdy i přes milionové dluhy odletěl jeden z dvojice do turisticky oblíbené destinace, samozřejmě business třídou,“ dodala mluvčí.

Oběma obviněným hrozí až 10 let vězení, muž je nyní ve vazbě, žena je stíhána na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám