Hlavní obsah

Manžel ochrnuté ženy prý utrácí milióny z rekordního odškodnění

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Manžel ochrnuté ženy Zuzany Rokosové z Horního Slavkova, s níž na sokolovské nemocnici vysoudil rekordní odškodnění téměř 18 miliónů, čelí podezření, že část sumy údajně zpronevěřil a peníze řádně nepoužívá na zaopatření postižené manželky. Na polici se s tím obrátil právní zástupce Rokosové.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Václav Rokos veškerá obvinění rezolutně odmítá. „Pokud někdo něco na mě má, ať s tím vyjde na světlo,“ řekl Právu Rokos s tím, že nejde o veřejné prostředky, ale o odškodné.

Podle něj celou kauzu vytváří příbuzní jeho manželky a úřady, které měly jeho paní pomoci. „Nikdo kromě mě jí zatím nepomohl. K ženě mě nechtějí ani pouštět,“ poznamenal Rokos.

Zuzana Rokosová v září 2003 podstoupila vyšetření na neurologii v sokolovské nemocnici a po angiografii (vyšetření cév pomocí vstříknutí kontrastní látky, pozn. red.) zcela ochrnula.

Soud po čase rodině přiznal odškodné v celkové výši necelých 18 miliónů korun, peníze zaplatil Karlovarský kraj jako zřizovatel nemocnice.

Manžel ji prý psychicky deptá

Rokos chce pro svou ženu postavit rodinný dům, kde by manželka měla veškerou potřebnou péči. Dům už je podle jeho slov zaplacený. „Stavba se ale kvůli nejrůznějším problém protáhla. Ten záměr ale stále trvá,“ tvrdí Rokos. Zuzana Rokosová je ale zatím stále v pečovatelském domě v Dolním Rychnově.

Její manžel Právu řekl, že vztahy s manželčiny příbuznými nejsou ideální. „Na Vánoce při návštěvě na mě dokonce zavolali polici,“ uvedl.

Podnět státnímu zastupitelství k šetření případu dalo Intervenční centrum, které se zabývá případy domácího násilí a týrání. „Obrátili se na nás rodiče paní Rokosové, že jim připadá, že péče o dceru není adekvátní,“ řekla Právu vedoucí centra Kateřina Štěpánková s tím, že centrum ženu kontaktovalo.

Ochrnutá žena se podle ní sama vyjádřila, že manžel ji psychicky deptá. „Navíc nemá přehled, jak se s penězi nakládá,“ poznamenala Štěpánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám