Hlavní obsah

Majitel Quonex Realu dostal šest let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Hlavní aktér skandálu kolem pražské haly pro mistrovství světa v ledním hokeji, 43letý majitel firmy Quonex Real Petr Kellovský, má jít na šest let do vězení. Rozhodl o tom ve středu Krajský soud v Ostravě.

Článek

Přední havířovský podnikatel podle soudu připravil stát o 5,7 miliónu korun tím, že v daňovém přiznání za rok 1994 vědomě nezahrnul část výnosu z prodeje vybavení a technického zhodnocení budovy na Tomášské ulici v Praze ostravské fimě Pragisil, která je nyní v likvidaci. Budovu později odkoupil další kontroverzní podnikatel Radim Masný.

"Obžalovaný za kupní cenu 18,7 miliónů korun na kupujícího převedl pouze gastronomické zařízení provozovny a nábytek, přičemž nedoložil žádné doklady k prodeji technického zhodnocení budovy v hodnotě 13 miliónů korun," tvrdil jeden ze tří bodů obžaloby, který soud jako jediný uznal.

Obžalovaný se odvolal

V trestu je zahrnuta také předchozí Kellovského trestná činnost. Městský soud v Praze mu totiž loni v říjnu vyměřil za útok na veřejného činitele podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení motorových vozidel,. V létě 2001 totiž v opilosti usnul za volantem zrovna ve chvíli, kdy měl vyrazit na zelenou. Když po něm náhodně přítomní policisté chtěli doklady, sprostě jim vynadal a na jednoho z nich najel autem. Policista utrpěl lehká zranění.

Bývalý lékař Kellovský, který nedávno vstoupil do havířovské ODS a je znám svým neúspěšným působením v roli šéfa místního hokejového klubu, se proti rozsudku na místě odvolal. Tvrdí, že za vedení účetnictví platil odborníky a že došlo pouze k administrativní chybě. "Zdá se mi absurdní, že jsem viněn z něčeho, co jsem nemohl spáchat, protože daňové problematice vůbec nerozumím," hájil se před soudem Kellovský. "Povinností obžalovaného jako majitele bylo řádně podávat daňové přiznání, které i podepisoval," řekl předseda trestního senátu Pavel Suchánek s tím, že obžalovaný dobře věděl, co prodával.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám