Hlavní obsah

Majitel muzea motocyklů zastřelil opilého muže servírky

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Honička a smrtící výstřel poznamenaly páteční večer v restauraci, která je součástí muzea historických motocyklů v Lesné na Znojemsku. Jeho 46letý majitel na dvoře zastřelil agresivního manžela servírky. Smrtící střele předcházela potyčka, při níž majitel podniku vystřelil do vzduchu, aby zastavil běsnícího muže, jenž mu vyhrožoval a demoloval restauraci.

Foto: Magistrát města Plzně

Vánoční strom se na plzeňském náměstí rozsvítí v neděli 2. prosince v 18.00 hodin.

Článek

"Podle prozatím zjištěných okolností podnapilý muž rozbil majiteli restaurace dveře od kanceláře a ten se musel před ním schovat v bytě. Protože útočník mu neustále vyhrožoval zabitím a dalším útokem, tak podnikatel vzal legálně drženou pistoli a vystřelil do vzduchu, aby ho odradil. Muž odešel ode dveří, ale začal mu ničit další majetek," potvrdil na dotaz Práva major Vladimír Matoušek z jihomoravské policejní správy v Brně.

Opilec pokračoval v řádění

Ani v tomto okamžiku však drama v restauraci, která je vyhlášená svým klidem a pohodou pro hosty a návštěvníky muzea, neskončilo. Podnapilý muž totiž na dvoře převrátil drahý motocykl a ničil další věci. Majitel proto za ním s pistolí v ruce vyšel, aby ho uklidnil a zabránil ničení dalšího majetku. Opilec však na jeho výhrady nereagoval a chtěl ho znovu napadnout a křičel přitom, že ho zabije.

Postřelený na místě zemřel

"Majitel se proto rozhodl bránit střelbou a vystřelil několikrát do země pod nohy útočníka. Ani to však agresívního muže nezastavilo a majitel restaurace vystřelil proti blížícímu se muži, zasáhl ho a ten utrpěl smrtelné poranění důležitých orgánů, kvůli kterému na místě zemřel. Při ohledání místa činu jsme u zraněného našli i střelná poranění nohou, která svědčí o výstřelech pod nohy," dodal Matoušek.

Střelec bude stíhán na svobodě

Protože se incident odehrál na dvoře, kde nebyl žádný svědek, obvinil vyšetřovatel majitele restaurace z ublížení na zdraví s následkem smrti a teprve další vyšetřování ukáže, zda střelec skončí před soudem či ho vyšetřovatel zbaví obvinění pro nutnou obranu.

Majitel restaurace byl po sdělení obvinění propuštěn a bude dál vyšetřován na svobodě. V minulosti totiž nikdy neměl konflikt se zákonem a po incidentu sám zavolal lékaře, policii a vypovídal bez jakýchkoliv pochybností o všem, co se v restauraci odehrálo.

Motiv řádění opilce zatím neznámý

Co bylo motivem brutálního útoku manžela servírky, zatím policie neví, protože obviněný ještě nebyl vyslechnut za účasti jeho obhájce. Navíc policisté čekají na výsledky balistické expertízy, která by mohla potvrdit, zda mluvil pravdu. Motivem mohla být jak žárlivost, tak i osobní problémy či zkrat v hlavě opilého muže.

Lidé bydlící v okolí restaurace, která je kvůli ojedinělému muzeu historických motocyklů velmi navštěvovaná, byli ze střelby vyděšení, protože se tu nikdy nic podobného nestalo. Místo je velmi navštěvováno i díky své poloze na cestě k plážím Vranovské přehrady. Přesto však řada svědků policii potvrdila, že manžel servírky byl v opilosti velmi agresivní a nebezpečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám