Hlavní obsah

Luxusní auta z půjčoven prodávali na Ukrajině

Právo, hon
OSTRAVA

Severomoravští kriminalisté odhalili pětičlenný gang podvodníků z Ostravska, kteří vyváželi půjčená luxusní auta z českých autosalónů k prodeji na Ukrajinu. Šéf skupiny skončil ve vazbě, na dalšího byl vydán mezinárodní zatykač a třetí sedí ve vídeňské věznici za jiné zločiny.

Článek

Podle policejního rady Milana Kotláře pachatelé si na falešné doklady půjčili nejdražší vozidlo, jaké měl autosalón v nabídce a nikdy ho již nevrátili.

Nejdražším automobilem, který se jim podařilo vyvézt, byl Mercedes Benz 430 S v hodnotě 3,2 miliónu korun. "Jeden z pachatelů si tento typ auta vyhlédl v Praze. Po několika návštěvách si je půjčil a na druhý den vyjel na Slovensko a pak na Ukrajinu," sdělil novinářům Kotlář. Zástupcům autosalónu po několika dnech zavolal, že boural a auto je v autoservisu ve Slavičíně. "Zástupce autosalónu se ihned spojil se svým partnerem ve Zlíně, který do Slavičína poslal odtahovou službu. Až na místě pak zjistili, že tam žádný servis nikdy nebyl a není," dodal policista.

Praví majitelé se nemusejí dočkat

"Skupině pachatelů jsme zatím prokázali vývoz osmi automobilů v hodnotě 7,5 miliónů korun. Předpokládáme ale, že rozsah této trestné činnosti je daleko větší," shrnul Kotlář.

Velké problémy budou s navrácením aut, neboť jejich nynější majitelé netušili, že kupují kradené vozy. Osmatřicetiletý organizátor, který kvůli podobnému jednání v minulosti strávil několik let ve vězení, skončil ve vazbě. Další dva dopadení jsou stíháni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám