Hlavní obsah

Lupiči přepadli dům podnikatele v Litoměřicích kvůli penězům

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Motivem loupežného přepadení litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška a jeho rodiny byly podle policistů zřejmě peníze. Na přepadení se podílelo osm lidí, z toho dvě ženy, které měly zajistit odvoz pachatelů od vily. Jeden z lupičů na místě zemřel, ostatních sedm policie minulý týden dopadla a obvinila z loupeže v organizované skupině.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všem obviněným, kteří skončili ve vazbě, hrozí až 12 let vězení. „Ženy čekaly na pachatele v autech, měly je pak odvézt domů,“ řekla kriminalistka Helena Pšeničková. V domě mezitím řádili čtyři lupiči. Podle podnikatele Papouška byli převlečení za policisty a přítomné ohrožovali zbraněmi.

Hlavním organizátorem byl 60letý muž, nevlastní otec lupiče, který při přepadení zemřel. Přímo na místě loupeže ale nebyl. Dva mladíci byli z Plzně, další fungoval jako spojka mezi nimi a hlavní částí skupiny z Litoměřicka.

Průběh loupeže popsali kriminalistům muži z Plzně, ostatní vesměs nechtějí vypovídat. Všichni se ani navzájem pořádně neznali.

„Dva z Plzně vypovídali, ale nevěděli celou hierarchii skupiny,“ uvedla Pšeničková.

Podle jejich popisu se zřejmě čin stal stejně, jak ho popsal přepadený Papoušek. Pachatelé hrozili zbraněmi, některé členy rodiny napadali i fyzicky. "Útok byl dost razantní a poškození z jeho charakteru museli být překvapení," řekla kriminalistka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám